Bloggportalen Statistik

tisdag 27 augusti 2013

Inskolningsdag 2

Då var inskolningsdag nr. 2 avklarad! 

Vi var på dagis mellan kl. 9-11. 
När vi kom dit så möttes vi av en välkomstlapp med en av bilderna på Nils som fröken tog igår , trevligt!

Nils blev välkomnad av sin fröken Marie som han ju kände igen. Vi satte oss och lekte med duplo och de andra barnen spanade in Nils. Nils var väldigt avvaktande men gick och satte sig i Maries knä ganska fort vilket var kul tyckte jag! Känns ju så skönt att han tyr sig till sin fröken och känner trygghet i henne.

Sen började Nils bli varm i kläderna och sprang runt själv och utforskade alla lekrum. Barnen hade fruktstund vid 9:30 och Nils åt så fint vid bordet. Efter det så var det sångstund och Nils rockade loss ordentligt! :) 

Något som jag slogs av var att det var väldigt lugnt och skönt på dagiset. Dagiset är en gammal villa så det var väldigt hemtrevligt och det var bara 8 barn som var utspridda på hela nedervåningen så det fanns gott om plats och det blev ju ingen jobbig ljudvolym. Skönt för personalen om inte annat! :

Sen så gick vi ut på lekplatsen det sista innan vi gick hem. De hade en jättefin lekplats som var lummig och härlig. Det fanns små träd att klättra i, kojor, lekborgar, sandlådor och mycket annat. 

En väldigt bra första dag och Nils stupade i säng direkt efter lunchen så han var nog utmattad av alla nya intryck. Det känns bra även för min del och jag tror att Nils kommer att trivas väldigt bra!

Jag insåg också att Nils behöver väldigt mycket mer kläder! På bara 2 timmar idag så fick jag använda ett ombyte eftersom Nils blötte ner hela sig när han drack vatten. Och det ska alltid finnas två extraombyten i Nils låda så om man inte vill tvätta varje dag så får vi köpa mer kläder. Vi ska övernatta i Göteborg när Frida fyller år så då vi får vi passa på att ta en shoppingrunda åt Nils!

Nils är redo för sin första dag på dagis!

En välbekant leksak

Ytterligare en av Nils favoritlekar, tea-time!



Nils bredvid två av sina dagiskamrater på frukstunden





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar