Bloggportalen Statistik

lördag 28 juli 2012

Södras familjedag på Barkeryds hembygdsgård

Igår var vi på Södras familjedag som svärmor var med och anordnade. Det var ju jättefint väder så vi hade med oss picknickfilten som vi satt på i solen medan vi lyssnade på tal och sång. Det var en fotograf och reporter som var där från Smålandstidningen och de fotade och intervjuade oss så kanske är vi med i tidningen nästa vecka! 

Det hela ordnades på en hembygdsgård som låg i Barkeryd. Barkeryd låg nära något som hette Äng och låg någon mil från Forserum, det var så fint där ute! Hembygdsgården var jättestor och de hade ett lantbruksmuseum och flera andra gamla hus, bl.a. ett gammalt hus som en gång i tiden varit affär, som hade flyttats dit. Alla gamla hus var möblerade och i ordning och man fick gå in och titta.


Inne i Lantbruksmuseumet



Nils första gång i en väääldigt gammal skolbänk :)

Pontus och Nils i en gammal skola



På kvällen när vi kom hem så kom Erik och Cickan hit. Vi tittade på filmen Sherlock Holmes; A game of shadows, den var jättebra och spännande! Sen tittade vi på OS- invigningen när bl.a. Sverige tågade in. Herregud vad mycket "nya" länder som tågade in som jag inte hade hört talas om, Mikronesien till exempel! Någon som varit där?? :)


Nu verkar det vara slut på det fina vädret, det ösregnar och åskar här utanför just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar