Bloggportalen Statistik

onsdag 18 juli 2012

Loppis, jordgubbstårta och häng med familjen H!

Igår mötte vi upp Johanna, Anders och Vincent på hembygdsgården i Bönared. De är kända för sin jordgubbstårta där och det märktes för det var mycket folk som var där och fikade. Egentligen så skulle de ha öppet hela sommaren men eftersom det har varit så mycket folk där så hade de börjat få slut på tillgången till tårtor så de skulle bara ha öppet denna vecka också så det var tur att vi åkte dit nu! 900 tårtor hade de sålt totalt och det är ju inte dåligt för en liten hembygdsgård utanför Bottnaryd :) Tårtorna bakas av några äldre damer och de var helt utarbetade nu så de kan behöva vila till nästa sommar :) Hur som helst så var jordgubbstårtan jättegod!






Efter besöket i Bönared så åkte vi till Ryd och spanade in en loppis där. Det var verkligen en speciell loppis! Det var massa fallfärdiga små hus som innehöll oändligt mycket prylar! Det var lite läskigt att gå runt där inne för det kändes som husen skulle ramla ihop när som helst och allt var smutsigt och mycket var täckt med spindelväv, usch! :) Anders hittade ett antikt underrede till en gammal symaskin som han köpte och som han ska göra om till ett bord, kan nog bli fint!

 
Efter loppisen åkte vi hem till Johanna och Anders. Johanna gjorde egna hamburgare som vi grillade, det var supergott! Sedan tog vi en promenad och vi hittade två stycken ihjälkörda ormar, usch! Sen kollade vi på film och åt varma mackor. En jättemysig dag och kväll hade vi! Härligt att bara hänga en hel dag så, det borde man göra oftare :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar