Bloggportalen Statistik

söndag 3 juni 2012

Sångfågel

Vi har fått in en sångfågel här i huset! En lite märklig, väldigt stor, sångfågel. Låter som en blandning av nötskrika, uggla, skata och fiskmås, alltså en väldigt unik fågel. Den mystiska fågelarten heter Nils! Han har verkligen upptäckt sin röst och använder den nu hela tiden i olika tonarter haha :) Han har hållt på så här nu någon vecka så jag överväger faktiskt att använda öronproppar när han sångövar som mest i högsta tonart! :)



Igår hälsade vi på i Vaggeryd hos mor och far. Nils gammelfarbror var även där och min mosters sambo. Sedan åkte vi och hälsade på Nils gammelmormor och gammelmorfar! Det var så kul att träffa dem, det blir alldeles för sällan! Nils måste få träffa dem oftare, det får vi se till! :)
Vi var inte hemma från Vaggeryd förrän halv tio igår kväll och Pontus hade ju jobbat till halv sex så han hade saknat oss jättemycket när vi varit borta hela dagen sa han hihi :) Men nästa vecka så är Pontus ledig onsdag- söndag så då får lilla familjen vara tillsammans jättemycket!



Mormor berättade även att förr i tiden så sa man att en 1-åring skulle väga 10 kilo. Nils är 4,5 månader och väger 8 kilo!! Undrar då vad han ska väga som 1-åring? Fast jag tror att när han väl har lärt sig att krypa ordentligt så kommer han nog förbränna all mat han äter och kommer då hamna i fas med sin vikt.. Fast han är ju stor både på längden och bredden i och för sig, ja vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig! :)

Denna bild tog syrran förra helgen då det var så varmt, Nils ser nästan större ut än sin mormor haha :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar