Bloggportalen Statistik

lördag 23 juni 2012

Lössangrepp på träden!

Här har vi det färdiga resultatet av vårt soldäck på baksidan! Skönt att det är färdigt, det var ju ett av våra större projekt. Nu lägger vi fokus på plattsättningen istället, helgen v.27 så kommer en kompis till Pontus hit och då ska vi börja lägga plattor. Så tills dess måste vi ha köpt plattorna. Vi ska åka och titta lite till på plattor nu i helgen, vi är fortfarande lite osäkra på färgvalet.. Det skulle vara kul om vi kunde hinna med att åka till Flisby och titta på utställningarna där för att få inspiration!


Till vår förskräckelse upptäckte vi att våra äppelträd attackerats av insekter! Larver på några blad och någon typ av löss på alla blad! Vi har nu sprutat träden med såpa för att se om det hjälper. Det ena trädet ser nästan helt dött ut! Hängsälgen har nu också fått lite löss på sig, så det verkar ju sprida sig. Pontus mamma hade hört att Huskvarna är ett problemområde just vad det gäller löss, undrar vad det beror på?

Hoppas träden klarar sig! Vår granne har ju tre äppelträd och de har tagit sig jättebra så vi får fråga honom om han har gjort något särskilt för att slippa löss. Hans träd står ju bara några meter från våra så kan hans växa så borde ju våra också kunna det?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar