Bloggportalen Statistik

torsdag 8 mars 2012

Öppna förskolan!

I morse när jag vaknade så var jag så galet trött! Jag matade Nils fyra gånger inatt och bytte blöja två gånger, inget ovanligt men sen drömde jag massa emellan gångerna så jag sov nog inte så bra. 
Jag blev inte direkt piggare när jag tittade ut och såg att det var grått, tråkigt och SNÖ ute.. Näe, det här var ingen rolig dag kände jag. Och jag var inte ens sugen på att åka till öppna förskolan! Men efter en kopp (läs två) kaffe så var jag piggare och såg fram emot att åka till öppna förskolan! 

När vi kom till förskolan så var det helt ödsligt så jag tänkte att jag säkert tagit fel på dag eller att det var inställt eller något. Men helt plötsligt ramlade in det massvis med mammor och bebisar! Förskolläraren sa att det var ovanligt mycket mammor och bebisar idag så det var ju kul! Vi var 5 nya mammor som aldrig varit på öppna förskolan så vi fick presentera oss och våra bebisar. Gruppen idag var ju för förstagångs- mammor med bebisar mellan 1-4 månader. Några bebisar var snart 4 månader och ska byta till en grupp för 4-8 månaders bebisar.

Vi började med att sjunga ramsor för bebisarna samtidigt som man tog på bebisarna, gungade dem och killade dem, Nils gillade det jättemycket och skrattade ljudligt till och med flera gånger! När han ler nu och till och med skrattar så blir man så glad och rörd så man nästan börjar gråta, obeskrivlig känsla! :) Efter babysången så kom det en bibliotekarie som berättade om och visade olika småbarnsböcker. Vid tre- månaders kontrollen så ska man få en småbarnsbok som hon visade och berättade om, den verkade jättebra och rolig så den kanske man inte tröttnar så lätt att läsa i. Om den blir poppis så kanske man får läsa den några hundra gånger så det gäller ju att det är en bok man själv gillar också och inte bara bebisen :)

En av barnböckerna hon visade var illustrerad av Anna-Karin Garhamn och det var roligt för hon är min goda vän Johannas man Anders syster!

När bibliotekarien var färdig så fikade vi och pratade en massa! Alla mammorna var jättetrevliga så det här kommer jag att gå på varje torsdag :) 
Skönt att komma hemifrån och träffa lite nytt folk!

Här är några av bebisarna innan vi började, Nils ligger närmast hitåt och ser minst sagt avslappnad ut haha :)



Jag kom hem ungefär samtidigt som Pontus och då lagade vi mat och sen begav vi oss till A6 för att köpa papper till kyrkprogrammet och festhäftet. Vi hittade ett sorts papper som vi köpte lite av som vi ska testa och se hur det blir. Helst vill vi ha lite hårdare papper som blir snyggare som vikt men frågan är om det går att köra i skrivaren? Vi får testa och se!

På förskolan idag så tänkte jag på att vi verkligen inte har några finare kläder till Nils, han har alltid pyjamas eller bodies! Alla andra bebisar hade byxor, koftor, klänningar och var jättefina! Så när vi var på A6 så gick vi in på H&M och hittade lite ordentliga kläder som Nils kan ha när han ska iväg och socialisera :)
Dessa kläder blev det, billigt och bra! Men vi köpte storlek 68, för vi tänkte att han snart växer ur 62 men vi skulle nog köpt något i 62 som han kan ha nu kom vi på.. :) Får nog bli en tripp till Lindex för där har jag en rabattkupong på 50:-! Vi ska ju på 40 årsfest/inflyttningsfest på lördag och då kan det ju vara kul att klä upp lilleman lite fint också :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar