Här har vi Nils och Alexander på öppna förskolan! Visst är de lika? :) Här har de likadana nappar och likadana babysitters så de ser de kanske lite extra lika ut, men de är ganska lika ändå! Det är nästan så att jag undrar om Pontus ligger bakom båda bebisarna... haha! :)
Här är gipsavgjutningen på Nils fot som vi gjorde förra veckan på öppna förskolan, det blev så sött! :)
Den här blicken är inte att leka med haha :)
Här är ett tips på en kanonbra sajt med skor online! Perfekt för oss som inte orkar springa runt i affärer och leta efter en snygg sko! Footway har ett enormt utbud och är en snygg, praktiskt sajt! Fri frakt, fri retur, 180 dagars öppet löp och prisgaranti!
Ikväll kommer mor och far för att sätta upp rullgardinen i sovrummet som vi köpte igår samt att sätta upp plafonden i halltrappan! Sedan ska vi äta middag! Det blir fläskfilégryta med vit fiber-tagliatelle. Och våfflor, som tjuvstart inför söndagens våffeldag! :)
Fredagsmys, here I come!
Fredagsmys, here I come!
Här är ett recept på nyttigare kokosbollar som man kan ha till fredagsmyset istället för godis:
Ingredienser:
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos (+ 50g till garnering)
1/2 tsk Vaniljpulver
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe
Gör så här
Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.
Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.
Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.
Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.
Serveras lämpligen direkt från kylen.
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos (+ 50g till garnering)
1/2 tsk Vaniljpulver
50 g 70% mörk blockchoklad eller motsv.
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe
Gör så här
Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos och vaniljpulver i en bunke.
Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.
Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.
Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och lägg på fatet med kokos - rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.
Serveras lämpligen direkt från kylen.
Namn | Vikt | Kolhydrater | Fett | Protein | Kcal |
---|---|---|---|---|---|
Smör 80% fett | 100g | 0,5 | 81,8 | 0,6 | 728 |
Hasselnötter | 150g | 14,1 | 93,9 | 19,5 | 984 |
Kokosflingor torkade | 200g | 6,8 | 126,2 | 12,8 | 1286 |
Mörk choklad 70% - Ica | 50g | 18 | 20,5 | 3,8 | 270 |
Vispgrädde 40% fett | 30g | 0,9 | 12 | 0,6 | 112,5 |
Kaffe bryggt | 22g | 0,1 | 0 | 0 | 0,4 |
Totalt | 552g | 40,4 | 334,4 | 37,3 | 3380,9 |
Foto: Marcus Olsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar