Bloggportalen Statistik

onsdag 4 januari 2012

Onsdag!

Idag har jag varit ute hos Johanna nästan hela dagen, vi har ätit lunch och fikat! Nu kanske vi inte ses förrän min bebis har kommit ut! Johanna är nu i vecka 20, deras bebis är beräknad till den 26 maj så det kommer inte skilja många månader mellan våra bebisar!

Efter att jag varit ute hos Johanna åkte jag till Ica Maxi och handlade, som vanligt! Känns som att jag i princip bor på Ica Maxi, vi är jättedåliga på att storhandla! Det får vi bli bättre på! Vi kommer nog automatiskt bli bättre på det sen när vi bor i Huskvarna och inte har lika nära till Ica Maxi :)

Nu håller jag på och lagar en av mina favoriträtter, raggmunk! Jag är potatis- älskare och älskar i princip alla potatis- rätter. Raggmunk är ju lite speciellt och det är ju verkligen inte alls om gillar det.

Här är receptet på min raggmunk med fläsk, som jag gör i långpanna, ta gärna en stor långpanna så blir raggmunken lite tunnare, eller en mindre om ni föredrar den tjockare varianten av raggmunk. Givetvis kan man ju även steka raggmunkarna som vanliga pannkakor och steka fläsk vid sidan av, det är ju det vanligaste! Men denna varianten är lite smidigare tycker jag:

Ingredienser:
2 ägg
1 dl grädde
3 dl mjölk
1 dl vatten
1 1/2 dl vetemjöl
8 medelstora potatisar
1 tsk salt
1 nypa socker
1 nypa vitpeppar

1-2 paket fläsk

Så här gör du!
Skär fläsket i mindre bitar, typ 4 cm långa är ganska lagom. Stek och låt rinna av på hushållspapper.

Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en långpanna.

Vispa ihop ägg, grädde, vatten, salt, vitpeppar och socker. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet.

Tillsätt mjölken.

Skala och riv potatisen grovt. Blanda ner den rivna potatisen i smeten. Häll smeten i långpannan.

Stick ner fläsket i smeten.

Grädda mitt i ugnen ca. 30 minuter eller tills ytan fått fin färg. Servera med lingonsylt!

Här är den innan gräddning, ser mumsigare ut när den är klar givetvis! :) :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar