Bloggportalen Statistik

torsdag 22 december 2011

Busy day!

Nu har vi precis kommit hem, vi har i princip varit iväg hela dagen på en mängd olika saker.

Vi började dock med en lugn morgon och frukost i lugn och ro. Sedan åkte vi till apoteket och hämtade ut ett baby- paket som man får gratis med lite olika föräldra- tidningar, bebis- krämer, nappar m.m.

Efter det for vi till jobbet för julsamling! Det var mycket trevligt med gott julbord, chefen höll tal, vinnare presenterades i vårt julklappslotteri som vi haft varje dag under december där alla pengar för lotterna gick till välgörenhet och sedan hade vi julklappsutdelning! I år fick vi ett kuvert med olika produkter som man får välja mellan och beställa hem. Vi ska nog välja ett sällskapsspel som heter Bezzerwizzer som ska vara roligt och ett trädgårdsredskap.. vi får fundera lite till på vad vi behöver! Man kunde även välja på tält, mixer, multidetektor, köld- värmedetektor m.m.

Efter julsamlingen åkte vi till huset för att kolla hur det går för dem. Plattsättaren har kommit igång bra, de har börjat putsa utsidan på huset och nu var även mycket målat. Snickaren oroade oss dock en hel del då han berättade om fuktmätningen i grunden som visade på fortfarande mycket fukt så de kan inte lägga tätskikt eller golv förrän det är ordentligt torrt. Han trodde inte att de kunde göra något på minst tre veckor och då blir hela bygget försenat och vi kommer inte kunna flytta in den 20:e januari. Det som irriterar oss mest är att vår byggmästare inte har sagt något om detta eller förvarnat oss om att vi kanske inte kan flytta in den 20 januari. Från början skulle vi ju ha flyttat in den 20 december så bygget är ju tillräckligt försenat. Hon som köpt lägenheten flyttar ju in den 1:a februari och kan inte vänta längre än så, så då står vi ju alltså utan boende. Och vi ska ju inte behöva få veta utav snickaren att bygget blir försenat, det ska ju byggmästaren meddela oss om.

Efter husbyggnadstitten så åkte vi till mäklaren där vi hade tid 14:00 för att skriva under lagfarten. Vi berättade vad snickaren hade sagt och han blev märkbart irriterad och ringde upp vår byggmästare och var väldigt tydlig mot honom gällande att vi behöver få definitivt besked om inflyttning på grund av att vi står utan boende 1:a februari och att vi dessutom har en bebis som kommer 10 januari. Detta visste ju vår byggmästare redan om sedan innan givetvis men han fick lite extra fart nu när Henrik ringde upp honom och var extra tydlig :) Bra! Så vi får besked imorgon, förhoppningsvis! Vi ska även nu fundera ut vad vi ska kräva i ersättning för förseningarna..

Ikväll var vi sedan på IKEA och köpte madrasserna till sängen. På torsdag kvällar hela december mellan kl. 20-22 så har ju IKEA Family- medlemmar haft 20% rabatt på en valfri artikel så vi har ju haft 35% rabatt var på valfri artikel. Så vi har sparat cirka 4000:- på vår nya dubbelsäng, inte illa!

Vi lånade ett släp och körde ner madrasserna och sängstommen + bäddmadrassen som vi köpte förra torsdagen till Vaggeryd så får det stå där  i källaren tills vi får flytta in i huset.
Vi berättade om att huset kanske blir ytterligare försenat och förvarnade om att vi kanske måste checka in hos dem några veckor.. :) Det hade de inget emot som tur var :)
Morsan slutar ju tidigt på dagarna så jag får ju sällskap och hjälp med bebisen och sen känner jag ju många i Vaggeryd som jag kan hälsa på och så (om tid finnes till det vilket jag starkt betvivlar :) :). Sen är det ju nära för Pontus till jobbet och mina föräldrar har ju många rum i sitt gigantiskt stora hus! Jag får nog dock sponsra mina föräldrar med öronproppar så de inte vaknar av att bebisskrik på nätterna.. Nåja, förhoppningsvis så kan vi ju flytta in i vårt hus innan den 1 februari och då behöver vi ju inte fundera över tillfälligt boende!

Nu ska jag sluta oroa mig över detta och istället njuta av julen och utav min ledighet som jag knappt hunnit uppskatta!

 Nu när de putsar huset ser det ut som en inslagen julklapp:







Vår sängstomme:


Det blir fint med en vit säng i vårt sovrum tillsammans med de tapeter som vi valt därinne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar