Bloggportalen Statistik

onsdag 28 maj 2014

Vägskälet :)

Gällande det här vägskälet som jag skrev om för ett tag sedan så kan jag nu berätta att vägskälet gäller flytt! Vi ska flytta till Pontus föräldragård i Knohult och renovera det stora huset på gården där. Pontus föräldrar bor ju i ett mindre hus cirka 50 meter bort. 

Vi har väl egentligen alltid haft i siktet att flytta dit men kanske inte så fort som det nu blir. Skälet till det är att vi vill att barnen ska hinna rota sig i god tid innan de börjar skolan, och nu är planen att vi har flyttat ut tills Linnea ska skolas in på förskola där. Så Nils och Linnea skolas in samtidigt i augusti nästa år, det blir bra timing för Nils också eftersom han då ändå skulle skulle flyttats till en grupp för äldre barn här och nu kommer han ha ett långt sommarlov också innan han börjar på nya förskolan. Och på nya förskolan går ju också Nils vän Olle, så han har iallafall ett bekant ansikte där.

Vårt nuvarande hus är ju nu i princip helt färdigt, bara sista finish på framsidan kvar. Så det känns ju såklart vemodigt att lämna detta hus också som vi trivs så bra i! Det är ju helt perfekt för en barnfamilj nu när vi har inhägnat runt hela baksidan, vi har sandlåda, det finns många barn på gatan och det finns en stor gemensam lekplats. Detta gjorde ju beslutet svårare... 

Men nu ska vi skapa vårt drömhus i Knois och där ska vi ju också bo resten av våra liv, känns skönt att veta det och verkligen kunna slå oss till ro.

Just nu bor det hyresgäster i huset som vi ska bo i och de blev uppsagda för några veckor sedan och får bo kvar till efter jul. Sedan börjar vi renovera och ska vara färdiga med kök, badrum och sovrumsdelen tills vi flyttar in i augusti nästa år.

Det är väldigt mycket som ska planeras och vi ska träffa en snickare, som är en vän till Pontus, v.24 och titta på huset och diskutera hur vi ska göra. Det kommer ju bli i princip som att bygga ett nytt hus eftersom vi måste byta rör, el m.m. 

Vårt framtida hus!

Huset med svärfar i förgrunden :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar