Bloggportalen Statistik

torsdag 20 februari 2014

Sömn

Igår på Nils förskolefria dag så åkte vi vid lunch till Vaggeryd till barnens mormor och morfar. Nils sov en timme i bilen, perfekt att åka vid lunchtid så att Nils kan sova i bilen. Han har ju svårt för att somna borta och det blir så dumt om han inte sover vid lunch för då däckat han senare på eftermiddagen istället och då blir nattsömnen störd istället. 

Att det ska vara så problematiskt med barn och deras sömn egentligen? Man tycker ju att sömn borde bara funka eftersom det är så basic och grundläggande. Men icke! Men jag läste nånstans att barnens sätt att sova är så som vi alla borde sova egentligen, några timmar i stöten spridda över hela dygnet. Att det är vi i modern tid som skapat rutinen att sova 8 timmar på natten. MEN jag föredrar nog ändå att sova 8 timmar på natten..! :) :)

I Vaggeryd bjöd mamma på sin Shepherds Pie som Nils älskar, han åt en jätteportion! 

Nils gillar övervåningen hos mormor och morfar. Han satt länge i sin mosters gamla rum och tittade ut på bilarna som åkte förbi utanför och han tittade även på barnen som var ute och lekte på skolan som ligger tvärs över gatan. Perfekt underhållning hihi :)

För övrigt så har Nils sovit två nätter nu i sin säng, i sitt rum! Nu håller vi tummarna för att det ska fortsätta så här bra :)




2 kommentarer:

  1. Haha vilken härlig bild!! Härligt med sovandet också Nils! Stora duktiga killen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja helt underbart att ha sängen för oss själva!! :)

      Radera