Bloggportalen Statistik

lördag 17 augusti 2013

En morgon med 18- månaders Nils

Nils har precis vaknat men ligger kvar i sin spjälsäng och drar sig. Det dröjer inte särskilt många minuter innan Nils är uttråkad och vill gå upp. "Maaamma!" ropar Nils högt. Han hör hur stegen mot hans rum närmar sig och ser att dörren öppnas.
"God morgon min älskling, har du sovit gott?" säger mamma och börjar ta av Nils pyjamas och en sprängfull kissblöja.
"Nääe" säger Nils. Nils tycker det är roligt att säga nej och säger "nej" till det mesta men varvar det med ett "mm" ibland för omväxlingens skull. Att dessutom skaka huvudet samtidigt som man säger nej är vansinnigt roligt tycker Nils och ler sitt charmigaste leende medan han skakar sitt huvud fram och tillbaka.

Mamma lyfter upp Nils efter blöjbytet och går nedför trappan. Nils är härligt varm och len och mamma kan inte låta bli att pussa Nils och sniffa honom på halsen. Nils skrattar sitt härliga, bubblande skratt så att han nästan kiknar. Kittlig som få, det är han.

Mamma sätter ner Nils i soffan och sätter på Barnkanalen där Biet Maja visas. Nils sitter lugnt i soffan någon minut tills han hör ett välbekant ljud från köket. Nils vet vad det handlar om. Han har hört det ljudet många gånger förut. Det betyder att mamma lagar havregrynsgröt med lingon och mjölk! 
Nils kravlar sig ner från soffan och rusar ut i köket. Nils är otålig. Han vill ha mat nu. Genast. Det hjälper inte att mamma lyfter upp honom och visar honom gröten. Nils blir bara ännu mer otålig. Nils klättrar upp på köksstolen. Mamma tittar på, hon vet att Nils klarar det, men självklart är hon allt på sin vakt ändå.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar