Bloggportalen Statistik

måndag 8 april 2013

Biffar med rostad potatis och gräddstuvad savoykål


Ännu ett recept-tips! Detta var riktigt, riktigt gott! 

Biffar med rostad potatis och gräddstuvad savoykål

Ingredienser:
ca 1,5 kg potatis
½ dl ströbröd
2 dl vatten
ca 600 blandfärs
salt och peppar
1 savoykål 
1 äpple
2 ½ dl grädde 

Så här gör du:
Sätt ugnen på 220°. Skala och skär potatisen i klyftor. 
Lägg potatisen på en ugnsfast form. Ringla över lite olja 
(raps- eller olivolja), salta och peppra. 
In i ugnen i ca 30 minuter. 
Rör ihop ströbröd och vatten i en bunke. 
Krydda med salt och peppar. 
När ströbrödet har svält blandar du ner färsen 
och rör till en smidig smet. 
Forma 6-8 biffar och fräs i smör i en stekpanna, några minuter på varje sida. 
Skär bort roten på savoykålen och strimla kålen fint. Ta fram en till stekpanna. En klick smör i stekpannan och sedan fräser du kålen.
Skär äpplet i små tärningar. 
Tillsätt dessa i stekpannan och låt dem 
fräsa med tillsammans med kålen. 
Häll i grädden och låt puttra i några minuter tills grädden kokat in. 
Smaka av med salt och peppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar