Ännu ett recept-tips! Detta var riktigt, riktigt gott!
Biffar med rostad potatis och gräddstuvad savoykål
Ingredienser:
ca 1,5 kg potatis
½ dl ströbröd
2 dl vatten
ca 600 blandfärs
salt och peppar
1 savoykål
1 äpple
2 ½ dl grädde
Så här gör du:
Sätt ugnen på 220°. Skala och skär potatisen i klyftor.
Lägg potatisen på en ugnsfast form. Ringla över lite olja
(raps- eller olivolja), salta och peppra.
In i ugnen i ca 30 minuter.
Rör ihop ströbröd och vatten i en bunke.
Krydda med salt och peppar.
När ströbrödet har svält blandar du ner färsen
och rör till en smidig smet.
Forma 6-8 biffar och fräs i smör i en stekpanna, några minuter på varje sida.
Skär bort roten på savoykålen och strimla kålen fint. Ta fram en till stekpanna. En klick smör i stekpannan och sedan fräser du kålen.
Skär äpplet i små tärningar.
Tillsätt dessa i stekpannan och låt dem
fräsa med tillsammans med kålen.
Häll i grädden och låt puttra i några minuter tills grädden kokat in.
Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar