Bloggportalen Statistik

måndag 15 oktober 2012

Öppna förskolan 15/10

Idag kunde vi gå till öppna förskolan igen! Nils tyckte det var jättekul att få busa runt! Så roligt att titta på våra små vildingar som härjar runt :) Vilken skillnad det är nu på öppna förskolan mot när vi gick i första gruppen och alla var pyttesmå och låg snällt på rygg och tittade stilla på haha :) Den tiden är förbi!

Idag fick vi besök av 2 st dagbarnvårdare som informerade om deras verksamhet och hur det fungerar där ifall vi skulle välja det alternativet istället för förskola. 
Fördelarna med dagbarnvårdare är att de har mindre barngrupper (mellan 3-8 barn), de är i hemmamiljö och att det då blir mindre sjukdomar. 
Men personalen har ingen förskollärarutbildning och det såg väl jag som en nackdel, det krävdes visst ingen utbildning alls! Vem som helst kunde bli sa de och man fick någon typ av introduktionsutbildning.
 En annan nackdel var också att om personalen blev sjuk så fick barnen vara i någon "jourlägenhet", och det är bara 1 person anställd på varje daghem så risken att den personen blir sjuk några gånger per år känns ju rätt stor. 

Nja... Jag känner nog att förskola är att föredra! Buhu, vill nog helst inte lämna bort min lille plutt överhuvudtaget! :(






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar