Bloggportalen Statistik

måndag 3 september 2012

Tandkräm utan fluor för barn

Nu har ju Nils fått två mjölktänder och det är dags för tandborstning! På BVC sa de att man skulle använda en tandkräm som inte innehåller fluor eller väldigt lite fluor. Detta var lättare sagt än gjort för nu när jag har kollat runt på apotek och i mataffärer så är det ytterst få tandkrämer som inte använder fluor i sina krämer. I matbutikerna innehöll alla tandkrämer fluor och på apoteket här så hittade jag inte heller någon som inte innehöll fluor. Det som var ganska intressant när man började titta på innehållsförteckningen på många barntandkrämer med goda smaker så innehöll många barntandkrämer socker (sötningsmedel)! Socker i tandkräm låter ju helt befängt! Hur som helst så hittade jag på familjeapoteket.se en barntandkräm från Weleda som inte innehåller någon fluor. Jag har använt Weledas produkter under gravditeten och under amningen och alltid varit väldigt nöjd med dem så tandkrämen är säkert också bra! 

Skälet till att man inte ska använda fluor är att fluor är farligt att få i sig stora mängder av på grund av att det är giftigt och kan vara skadligt för skelettet! När jag hör att det är giftigt så känns det ju självklart att små barn inte ska få i sig detta! Dricksvattnet innehåller fluor, som vuxen ska man äta fluortabletter, borsta tänderna med fluor och gurgla i fluor-vatten, undrar om detta verkligen är bra även för vuxna?? Intressant fråga tycker jag!

Weleda tandkräm för barn:

TOOTH GEL FOR KIDS

En mild tandgel för barn speciellt framtagen för rengöring och vård av mjölktänder och för att bevara munfloran i naturlig balans.

Kisel rengör tänderna skonsamt och bidrar till att motverka plack genom regelbunden tandborstning. Innehåller extrakt av ringblomma som hjälper till att vårda tandköttet.
Den milda kompositionen i tandgelen innehåller inga farliga substanser och är därför inte heller farlig om barnet råkar svälja den. Smaken är mild som barn brukar tycka om.
Utvecklad i samarbete med tandläkare.

Fri från fluorider, artificiella sötningsmedel och tensider. Innehåller ej pepparmynta.
Användning:Tag en liten mängd tandkräm på fuktad tandborste. Borsta med små, lätta rörelser. Skölj och spotta ut.
Innehåll:Glycerin, vatten, kiselsyra, alginat, ringblomsextrakt, fänkålsolja, krusmyntaolja, aesculin, äkta eteriska oljor
Ingredients (INCI):
Glycerin, Water (Aqua), Silica, Algin, Calendula Officinalis Flower Extract, Foeniculum Vulgare (Fennel) Oil (Aroma)*, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil (Aroma)*, Esculin, Limonene*. * from natural essential oils

2 kommentarer:

  1. Lovas första ord var Makka Pakka, efter en figur i en barnbok och barnfilm, haha! Ja, förrutom mamma och pappa och se och de där orden :D Åh, första orden är speciella, glädj er <3

    SvaraRadera
  2. Hihi, ja det ska bli spännande att höra vilket Nils första ord kommer att bli! :) svårt att tänka sig nu att han snart kommer att prata!

    SvaraRadera