Bloggportalen Statistik

tisdag 28 augusti 2012

Stiga Tornado- mirakelgräsklipparen!

Nu har vi fått nog av vår handjagare som vi klippt gräset med hela sommaren! Den var inge vidare.. Om det var minsta blött ute så blev det för tungt att köra och om det var torrt så klippte den ändå ojämnt. Och sen tog det ju en timme att klippa vår lilla gräsmatta med en handjagare eftersom vi fick köra flera gånger på samma ställe där gräset är tjockare.

Pontus misstänkte att det fanns en gammal bensindriven gräsklippare ute i Knohult så han bestämde sig för att åka ut och se om han kunde få igång den. Denna gräsklippare har stått i 15 år utan att ha använts så Pontus var förberedd på att få meka med den en del. Pontus fyller på vätskor och drar lite försiktigt i snöret för att kolla om det är helt och då hoppar gräsklipparen igång! Helt otroligt! Efter 15 år av stillastående och bara ett drag i snöret så hoppar den igång! Så nu är vår gräsmatta ordentligt klippt, så välbehövligt och kanonfint blev det!


Gräsklipparmannen..! Pontus gick bananas och när vår tomt var färdigklippt så klippte han hela allmänningen bakom alla hus också! Han tyckte om den "nya" gräsklipparen!
Nyklippt gräsmatta!
Herregud va Nils är pigg på kvällarna! När han har ätit sin välling inför nattningen så blir han sjövild! Han far runt överallt och ingenstans och det är ju störtomöjligt att få honom att lugna ner sig. Så nu har vi kört med "uttröttningsmetoden" så vi har verkligen busat med honom istället för att lugna ner honom som vi försökt med innan. Så igår efter en timmes bus kunde vi lägga oss i vår säng och läsa bok och sen somnade Nils i sin egen säng. Låååång nattningsprocess, undrar om det alltid kommer vara såhär? :) Men vad mysigt det är när Nils äntligen blir lugn och sådär mysig så man kan ligga och gosa!


Nu ska vi strax iväg till öppna förskolan och sen ikväll ska jag och Jessie till restaurang Pescadores för räkfrossa ikväll! Ska bli skönt att umgås med en vuxen människa hela kvällen hihi :) 

2 kommentarer:

  1. vuxen o vuxen..det vet i fan! haha men det var skitkul o gott! tack för idaaaag

    SvaraRadera
  2. Tack själv! Det var fint, dit får vi gå fler gånger! Grattis kaffe me ju! :) Generös servitör haha :)

    SvaraRadera