Bloggportalen Statistik

tisdag 24 juli 2012

Besök i Gränna och grillning hemma

Igår hade vi ännu en heldag med familjen H! Vi började dagen med lunch bestående av räkmacka på Grännaberget. Pontus valde att äta sin räkmacka indränkt i kaffe då han fick en skrattattack och spottade ut kaffet rätt ner i tallriken, haha! Anledningen till Pontus skrattattack var ett skämt som ej var rumsrent så det kan tyvärr inte nämnas här haha :) 


Det satt en familj jämte oss med en kanske 9-10 månader gammal bebis som låg på marken och kröp runt lite. Bebisen fick tag på en gammal cigarettfimp som den stoppade i munnen och mamman fick rycka in och ta ut den illa kvickt. Usch, fy och blä! :) Bebisar och det här med att stoppa ALLT i munnen! Varför gör alla bebisar så egentligen? Pontus sa att det kanske är för att man ska veta vad allt smakar och om man tänker efter så vet man ju faktiskt hur det mesta smakar, eller man kan tänka sig. Typ hur trä, metall m.m. smakar.





Den här bilden tog Pontus med HDR och då måste man stå blixtstilla för att det ska bli bra, men det blåste ganska mycket så därför fick Johanna här en "dubbel-lugg" haha :)




Efter besök på Grännaberget så åkte vi ner till Gränna och tittade i lite butiker. Köpte bland annat Gränna knäcke och åt Gränna glass, båda två egentillverkade och riktigt, riktigt goda! Sedan åkte vi hem till oss och grillade. Vi gjorde grillspett som bestod av bland annat fläskfilé, champinjoner, paprika, steklök, vitlök, rödlök och tomat! Detta åt vi med rostad färsk potatis, tsatziki och Gränna knäcke. Det var första gången vi gjorde grillspett men det var jättegott så det kommer garanterat att göras igen! Sedan kollade vi på film, The Descendants och åt äppelpaj med glass till. Puh, vi kommer inte behöva äta på flera dagar nu! :) 
Filmen var lite halvseg sådär, men det brukar ju ofta drama-filmer vara men denna var ändå helt klart sevärd! 




Det är något konstigt ute idag... 
Det är något ljust, vitt sken som ger massa värme, jättekonstigt! Det var någon som sa att det var något som kallades "sol" men det låter ju märkligt? Haha :) kan det vara så att vi får sommar nu äntligen? Jag tänker inte ödsla en minut och kastar mig därför nu i solstolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar