Bloggportalen Statistik

söndag 17 juni 2012

Vargattack

Läste nu precis att en kvinna på Kolmården blivit attackerad och dödad av varg. Tydligen hade hon befunnit sig i inhägnaden där besökare har möjlighet att möta djuren och blivit attackerad där. Fy så hemskt! Räddningstjänsten hade inte kunnat nå kvinnan som låg på marken förrän de bedövat vargarna så det tog säkert lång tid innan de kunde nå kvinnan. Usch! Förra året blev ju även en 15- årig flicka allvarligt biten av varg, också på Kolmården.

Min man Pontus är ju väldigt engagerad i vargfrågan och är oerhört kritisk till det här nu att man låter vargstammen i Sverige växa sig större och jag är benägen att hålla med. Nu finns det ju varg långt ner i södra Sverige och det har synts vargar på lekplatser till och med. Jag vill gärna kunna gå i skogen med hund och barn eller ha barn på lekplatsen utan att behöva oroa mig för att en varg kan komma. När det gäller synen på varg så får vi nog börja tänka om och tvätta bort den romantiska bilden av varg som har uppkommit på senare år. Vargstammen växer, och de är hungriga.

Nu till lite muntrare saker! :)
Igår lämnade vi Nils hos hans mormor och morfar innan vi begav oss till Fridas föräldrar utanför Stengårdshult. Det var väldigt nervöst att lämna Nils för första gången kan jag säga! Vi fick också se mammas och pappas altan nu som pappa precis byggt om, hade blivit jättefint!


Panoramabild på altanen!


När vi kom till Fridas föräldrar så började vi porträttfotograferingen ganska direkt. Vi åkte till en liten vik/ö där  vi skulle fota men hann inte ta många kort innan det började regna. Vi åkte då tillbaka till Fridas föräldrars gård och ganska snart blev det fint väder igen. Vi fotade då på gården med ängarna i bakgrunden, framför ett fint träd m.m. Bilderna blev jättebra! Sedan begav vi oss till kyrkan som var en jättefin gammal kyrka i Stengårdshult som låg jättefint med ängar och en sjö i bakgrunden.

När vigseln började och dörrarna öppnades för brudparet så tog brudparets tvillingar några staplande steg in i kyrkan med sina gåvagnar först, så himla sött! Det var också en otrolig begåvad kille som sjöng solosång, han påminde lite om Brolle tycker jag. Han borde verkligen söka till Idol för han skulle lätt ta hem hela skiten! :)




Denna fina Rolls Royce åkte brudparet med till kyrkan! Tyvärr så startade den inte på vägen från kyrkan men brudparet fick då åka med en Jaguar istället som jag tyckte var ännu finare så det blev jättebra!

Bröllopsfesten hölls i medborgarhuset i Hestra. Jag fick sitta bredvid en trevlig narkosläkare från Stockholm och brudens roliga bror Martin :)



Bröllopsfesten var så lyckad! Det serverades förrätt, buffé som varmrätt, ostkaka m.m. till efterrätt. Det var många fina tal och mycket spex och stoj! Klockan 23 var vi tvungna att bege oss mot Vaggeryd och då hade inte bröllopstårtan hunnit serveras än så den missade vi tyvärr! Men vi kunde inte stanna längre eftersom bröstmjölk som har varit frusen inte får lagras längre än 10 timmar i kylskåp och vi lämnade ju Nils redan 12 så 23 var sent nog. När vi åkte var det värsta skyfallet så det tog nästan 1 timme att köra till Vaggeryd. Vi var sedan inte hemma förrän 01:15 i Huskvarna!

Nils hade skött sig jättefint och allt hade gått bra! Skönt att veta att vi kan räkna med barnvakt framöver :) Så vi kan unna oss lite romance på egen hand ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar