Bloggportalen Statistik

tisdag 3 april 2012

Besök!

Idag kom fina Johanna hit på förmiddagen och stannade till klockan två för sen skulle hon på kontroll på MVC med Anders. Alltså inte för att kontrollera Anders, utan för att kontrollera bebisen och Johanna, ja ni förstår! :) 
Tänk att hon redan är i v.33! Magen är stoooor och fin, men större ska den bli! :) Åh va kul sen när den lille äntligen kommer ut!
Johanna berättade bl.a. att de ska ha midsommarfirande hemma hos dem och att vi var välkomna att komma dit, skoj! Det blir ju lite annat nu när man har barn, förra året firade vi midsommar i Pontus föräldrars lilla sommarstuga vid sjön utan el och rinnande vatten, det hade man nog inte varit lika sugen på i år med en liten bebis :)

Johanna hade ett stort vitt paraply som de köpte till deras bröllop som de sa att vi kunde få låna, jättesnällt! Paraply hade vi kvar på vår saker att köpa-lista så det var ju perfekt! Så slipper vi också ha ett stort paraply med Granngården- loggan på haha :) Det var det enda stället vi hittade som hade så stora paraplyn! :)

Just nu är Pontus på Ryhov för en forskningstudie som han har blivit inbjuden till via kvinnoklinikens register. Studien är för pappor som har fått barn genom akut eller urakut kejsarsnitt och kommer i studien intervjuas gällande upplevelsen av detta. Man kan efter studien få fortsatt stöd om man behöver av en psykolog eller kurator för att ytterligare bearbeta händelsen. 
Det är jättebra tycker jag att man har börjat fokusera även på papporna, för det är ju minst lika traumatiskt för papporna som ju faktiskt är mer "närvarande" än mammorna eftersom mammorna är oftast ganska borta av all smärtlindring och ansträngning.. Måste vara hemskt att bara sitta bredvid och titta på helt maktlös.. Och mammorna får ju mer uppmärksamhet efteråt via mvc och kan där få hjälp med psykolog om det behövs. Som pappa får du ju isåfall uppsöka hjälp själv och hur många gör det?

Fin bild på Johanna när hon kvalitetskontrollerar micron :)

Jag är fortfarande förkyld så jag fick ställa in besöket hos Emma och hennes familj ikväll. Dumt att riskera att smitta deras lilla Nellie. Förhoppningsvis får vi hälsa på nästa vecka istället!


Rättelse på gårdagens inlägg: Tydligen så kan man inte använda en kompressor till att tvätta bilen med haha! Jag trodde att en högtryckstvätt var samma sak som kompressor... Jag hade ett "blond moment", ber om ursäkt för detta! :) Jag kan också skylla min dumhet på att jag ammar, då ska man ju tydligen vara lite extra förvirrad hihi :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar