Bloggportalen Statistik

onsdag 14 december 2011

R.I.P. Ronja

Igår blev vi tvungna att ta farväl av vår älskade Ronja. Vi är helt förstörda och har gråtit och gråter fortfarande floder. 

Ronja var märklig när hon kom hem från landet i söndags. Hon var väldigt orolig och ville vara intill oss hela tiden. Framåt kvällen så låg hon i soffan och vägrade resa på sig när vi försökte få med henne ut. Hon var väldigt trött och konstig på något sätt. Vi fick bära ner henne och då gick hon motvilligt ut men ville bara kissa en gång och sen gick in mot dörren igen. På måndagen fick vi till och med bära ut henne till gräsmattan. På tisdagen så var hon ännu sämre och hennes ben till och med vek sig. Vi fick tid hos veterinären 13:30 på tisdagen och åkte dit med henne. Redan innan vi åkte dit så var både Pontus och jag jätteledsna och grät så på något sätt så kände vi nog på oss att det här inte skulle gå vägen.. Veterinären undersökte Ronja och hittade flera fel, bl.a. så var henne reflexer baktill väldigt nedsatta och hon hade ont på ryggen när veterinären tryckte där. Det kunde bero på mycket men eftersom Ronja ändå är 13,5 år så är det inte lönt att göra en grundligare undersökning och utreda felen. Veterinären tyckte att det var rätt beslut att ta bort henne, så vi bestämde oss för det. 

Ronja var väldigt trött och hängig och bara låg på bordet. Vi fick en skinnfäll att lägga henne på och sen fick vi sitta med henne några minuter innan en sköterska kom in och gav henne en spruta med lugnande. Sedan fick vi sitta med henne ytterligare 15 minuter tills det lugnande verkligen hade verkat. Sedan kom sköterskan in på nytt och gav Ronja en överdos sömnmedel som gjorde att älskade Ronja somnade in.. Sköterskan lämnade oss själva så vi fick säga farväl och sedan kom veterinären in och dödförklarade Ronja. 

Hon såg så fin och lugn ut där hon låg och man såg att hon inte led längre... Älskade Ronja, hur ska vi kunna klara oss utan dig? När vi kom hem så låg hennes favoritleksak i hallen, precis där hon hade lämnat den.. Alla hennes saker gjorde så ont att se... Men samtidigt vill vi ha många minnen av henne, alla kort på väggarna får hänga kvar men vi har lagt undan hennes säng, matskålar, koppel och leksaker. Ronja kremeras nu separat och vi får hem henne i en urna om två veckor.

Älskade Ronja, vila i frid! Du var den bästa hunden och vi har haft så mycket roligt tillsammans! 
Vi kommer sakna dig för alltid.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar