Bloggportalen Statistik

torsdag 3 mars 2011

Vårt framtida hus!

Vi håller ju på och sparar till hus och har gjort det nu ett tag. Banken vill ju nuförtiden att man helst ska ha 15 % av köpeskillingen i kontantinsats och med dagens huspriser så blir ju det en väldans massa pengar! Om vi ska köpa ett hus för 2,5 miljoner kr så motsvarar 15 % kontantinsats 375 000 kronor!! 

Som tur är så har vi båda två bra inkomster och vi betalar endast 2300 kr i hyra för lägenheten vi bor i. Så vi kan spara en hel del pengar men trots att vi nu sparar nästan en hel månadslön varje månad så tar det så himla lång tid att få ihop till den summan som vi vill få ihop! Tålamod Linda, tålamod.. :)

Men sen är det ju inte heller så himla lätt att veta vilken typ av hus vi vill ha och framförallt vart det ska ligga någonstans. Jag fick tips från en kollega på jobbet att vi ska välja ut 5 platser som vi skulle kunna tänka oss och sen åka dit en helg och ställa bilen och bara strosa omkring och få en känsla för platsen. Även kolla upp förbindelser, skola, dagis och sådant för framtida barn m.m. Mycket att tänka på minst sagt! 

Men åh va härligt den dagen när vi får nycklarna till vårt alldeles egna hus! *Längtar*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar