Bloggportalen Statistik

måndag 7 mars 2011

Då var det en ny vecka!

Jag började denna vecka bra med att åka och träna efter jobbet. Efter träningen så testade jag att laga ett nytt recept och det blev supergott och det var smidigt att göra också! Här är receptet: (Jag gjorde pressad potatis till, mums!)


Ingredienser till Snabb fisk i ugn fiskgratäng:

4 portioner snabb fisk i ugn
  • 1 st purjolök
  • ca 10 st champinjoner
  • 1 msk smör
  • 400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
  • 3 msk citronsaft
  • 1 dl mjölk
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven smakrik lagrad ost
  • Tillbehör till snabb fisk i ugn kan vara pressad potatis, kokt potatis, potatismos, råris, basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och morot.

Så här lagar du Snabb fisk i ugn fiskgratäng:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Rensa och skiva svampen.
  3. Fräs svamp och lök i smör i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form.
  4. Lägg fisken på svampen och löken. Pressa över citron och häll i mjölken. Strö över dragon. Salta och peppra. Bred över créme fraiche och strö över ost.
  5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Låt svalna något och servera med pressad potatis; kokt potatis; potatismos; råris; basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och morot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar