Bloggportalen Statistik

lördag 23 augusti 2014

Kräftskiva, älgkrock och vintips

Igår var det en hektisk dag. Pontus åkte tidigt i ottan och jagade (inget skjutet men däremot hittade han ett nytt kantarellställe!), sedan åkte han och lagade bilen tillsammans med Mats. Sedan skulle han in till stan igen och besiktiga bilen men blev fördröjd då en älg blivit påkörd precis utanför Knohult. 
Föraren hade änglavakt och fick bara en skråma på armen otroligt nog men bilen däremot var det bara skrot av. Pontus fick hjälpa till att dra bort älgen och slakta upp den. Det gäller att köra försiktigt nu på vägarna, jag vet en som krockade med en älg i bara 30 km i timmen men rutan krossades ändå..!

Bilen kunde sedan besiktas och gick igenom! I förrgår provkörde vi två nya bilar, en XC60 och en Ford Mondeo. Forden provkörde vi bara för att den hade så stort bagageutrymme och den var helt okej! Men vi vill nog ha en lite högre bil som komplement till vår kombi. Vi ska provköra några fler SUV:ar från olika märken innan vi bestämmer oss, men XC60 ligger bäst till just nu! Det är ju roligt med hur försäljare påverkar en, säljaren frågade vad vi hade för krav på bil och helt plötsligt satt vi och provkörde en Ford Mondeo, den hade vi inte ens på världskartan när vi kom dit haha!

Sen igår eftermiddag åkte vi till Knois igen (ni förstår ju att vi kommer spara mycket bensinpengar när vi flyttar ut dit!) för kräftskiva och även barnens båda fastrar med respektive var där! Frida har alltid med sig massa goda viner och igår fick jag en ny favorit! Bild på vinet hittar ni längre ner i inlägget.

Nu är det fortsatt städning och pimpning här hemma. Herregud, man hittar bara mer och mer som man behöver göra känns det som! Jag har till och med rengjort alla väggar, hittade ett märke som jag rengjorde och sen när man tittade så noggrant så hittade man ju bara mer och mer haha :) 

Helst ska man ju ta ner alla personliga foton också men vi har ju nästan bara sådana tavlor och tar man ner alla så ser det ju skittråkigt ut..? Hmm, får fundera på det.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar