Bloggportalen Statistik

söndag 18 maj 2014

Barnakuten

Lillgubben har fått en dunderförkylning och inatt fick han en rejäl 
astma-attack. Han andades jättefort, magen drogs in för varje andetag och det väste i luftrören. Han vaknade och var jätteledsen och vi försökte ge honom Ventoline vilket inte var så lätt när han var så ledsen. Vi ringde 1177 och medan jag pratade med dem så somnade Nils. De tyckte att vi skulle låta honom sova och hålla koll på honom och sen åka in och låta läkare lyssna på honom. 

Nils sov ända till 09 men var fortfarande väldigt andfådd då han vaknade. 
Så Pontus åkte med honom till barnakuten. Där kräktes Nils, antagligen p.g.a. av allt slem. Men eftersom risken för magsjuka fanns så fick de sitta isolerade. Nils fick sedan kortison och han fick andas in Ventoline genom en mask. De gjorde det upprepade gånger tills Nils blev bättre. Läkaren var inte helt nöjd men Nils fick ändå åka hem, men fortfarande andfådd. 

Nu när han kom hem så somnade han direkt och imorgon ska vi ringa till Lejonungen igen för att göra en astmautredning. Stackars lilla älsklingen! Det gör så ont i mig att se honom må dåligt :( 

Ändå vid gott mod efter att fått en ask russin :)

2 kommentarer:

  1. Bra Lejonungen är jätteduktiga ! Skönt med sjukvården, att man kan få hjälp. Hoppas nu att han får medicin och hjälp så att han slipper detta allt för ofta. kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det får vi hoppas! Hoppas vi kan få en utredning så vi även får veta allt som han är allergisk mot, nu har vi ju ingen aning.. Kram!

      Radera