Jag lagade nu fiskrätten ur veckans matkasse, och det var riktigt fräscht och gott! Smidigt att laga också!
Jag fick också nu för första gången i mitt liv skala en ingefära!! :)
Soja- och limelax, nudlar, sallad med vitlöksdressing
1 bit ingefära
½ dl kinesisk soja
ca 600 g lax
salt och peppar
1 pkt nudlar (vi hade Blue Dragons Medium Egg Noodles)
1 romansallad
½ dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Så här gör du…
Sätt ugnen på 200°.
Riv skalet från en lime i en bunke och pressa i lite limesaft,
spara lite limesaft till nudelsalladen. Skala och riv
ner ingefäran i bunken, ca 1-2 msk riven
ingefära. Tillsätt sojan och om du har
hemma och vill du ha lite styrka tillsätt lite sambal
oelek. Lägg laxen i en ugnsfast form,
slå över marinaden och sätt in i ugnen
i ca 20 minuter. (Jag hade den inne i 23 minuter, då tyckte jag att den var perfekt färdig!)
Koka nudlarna efter paketets anvisningar.
Strimla salladen.
Blanda en dressing på yoghurt, lite limesaft, pressad vitlöksklyfta,
salt och peppar.
Ta lite vatten i dressingen för lite lösare konsistens.
Lägg salladen på ett fat. Lägg nudlarna på salladen och till
sist ringlar du över dressingen.
Servera med laxen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar