Lagade kålpudding innan, en ny variant i enbart stekpanna, blev jättegott!
Tyckte först att det saknades brunsås till, men det räckte gott och väl med skyn som blev i stekpannan som sås!
ca 1 kg potatis
½ spetskål
5 dl vatten
2-3 msk sirap/socker
1 gul lök
3 msk ströbröd
ca 500 g blandfärs
salt och peppar
½ köttbuljongtärning eller lite fond
3-4 morötter
1 burk lingon
Så här gör du…
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Det tar ungefär 20 minuter.
Strimla kålen. Fräs kålen i en stor stekpanna i
lite smör eller olja i några minuter.
Tillsätt sedan vatten (1 dl) och sirap.
Kålen ska nu koka så att den blir mjuk, räkna med 5 min.
Lägg sedan upp den på ett fat.
Under tiden finhackar du löken och
blandar denna med ströbröd,
vatten (1 dl), blandfärs, salt och peppar.
Hetta upp stekpannan igen med en klick smör eller
olja. Lägg i färsen och platta ut den.
Stek färskakan några minuter tills den är
nästan genomstekt. Smula då över buljongen, slå på vatten (3 dl) och så kålen på toppen. Nu på med ett lock och låt
kålpuddingen steka färdigt i 5 minuter.
Servera med lingon, kokt potatis och rårivna morötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar