Den här veckans matkasse innehöll verkligen flera nya favoriträtter, här kommer receptet på dagens som var suveränt god:
Schnitzel med coleslaw och rostad potatis!
ca 1 kg potatis
ca 500 g skinkschnitzel
2 dl vetemjöl
½ spetskål
2-3 morötter
1 ½ dl yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Så här gör du…
Sätt ugnen på 220°.
Skala och klyfta potatisen och lägg i en
ugnsfast form. Ringla över olja (raps- eller olivolja), salta och peppra.
Sätt in i ugn i ca 30-40 minuter. Känn så potatisen
är klar.
Strimla vitkålen fint. Skala och riv
morötterna grovt. Blanda vitkålen och
morotsrivet med yoghurt. Pressa ner en
vitlöksklyfta och smaka av med salt och
peppar.
Nu är det bara schnitzlarna kvar. Vänd
köttet i vetemjölet. Stek schnitzlarna i en
stekpanna i smör, några minuter på varje
sida. Glöm inte att salta och peppra lite
på köttet.
Servera med rostad potatis och coleslaw.
Det där lät väldigt gott, det ska jag prova!
SvaraRaderaDet tycker jag! :)
SvaraRadera