Bloggportalen Statistik

torsdag 15 november 2012

Schnitzel med coleslaw och rostad potatis!


Den här veckans matkasse innehöll verkligen flera nya favoriträtter, här kommer receptet på dagens som var suveränt god:

Schnitzel med coleslaw och rostad potatis!

ca 1 kg potatis
ca 500 g skinkschnitzel 
2 dl vetemjöl
½ spetskål
2-3 morötter  
1 ½ dl yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Så här gör du…
Sätt ugnen på 220°.
Skala och klyfta potatisen och lägg i en 
ugnsfast form. Ringla över olja (raps- eller olivolja), salta och peppra. 
Sätt in i ugn i ca 30-40 minuter. Känn så potatisen 
är klar.
Strimla vitkålen fint. Skala och riv 
morötterna grovt. Blanda vitkålen och 
morotsrivet med yoghurt. Pressa ner en 
vitlöksklyfta och smaka av med salt och 
peppar. 
Nu är det bara schnitzlarna kvar. Vänd 
köttet i vetemjölet. Stek schnitzlarna i en 
stekpanna i smör, några minuter på varje 
sida. Glöm inte att salta och peppra lite 
på köttet.
Servera med rostad potatis och coleslaw.


2 kommentarer: