Fisk i ugn med smaksatt smör och potatismos
ca 700 g vit fiskfilé
3-4 msk smör
smör till potatismoset
1 vitlöksklyfta
1 citron
lite persilja
salt och peppar
ca 1 kg potatis
3 dl mjölk
1 påse sallad
½ gurka
Så här gör du…
Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en
ugnssäker form. Smält smöret, gärna i
microvågsugn. Pressa i en vitlöksklyfta
och lite saft från citronen. Finhacka persilja
och tillsätt detta i smörblandningen.
Krydda med lite salt och peppar.
Häll det smaksatta smöret över fisken och in
i ugnen i 20 minuter. Titta så fisken är
ordenligt klar!
Skala, dela i mindre bitar och koka
potatisen! När potatisen är mjuk (efter
10-15 minuter) pressar du potatisen med elvispen. Vispa
i varm mjölk (värm i micro), smör, salt och peppar så blir det ett
fluffigt potatismos.
Servera med en sallad med gurkbitar
och kanske några citronklyftor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar