Vi gjorde en soppa ur veckans Familyfood- matkasse som blev supergod! Prinskorven som ingick var från en gård utanför Habo och hette Kvill´s Prinskorv och jag har aldrig ätit en godare prinskorv, mycket godare än Waggeryds chark till och med!
Här är receptet på soppan:
Potatis- och Purjolökssoppa
med Prinskorvar
ca 1 kg potatis
½ purjolök
7 dl vatten
1 grönsaksbuljong el lite fond
½ dl grädde
3 dl mjölk
salt och peppar
lite persilja
400 g prinskorv
Så här gör du…
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Fräs dessa båda i en
stor kastrull i lite smör eller olja några minuter.
Det ska inte få någon färg.
Tillsätt vattnet och buljongen och koka under
lock i cirka 15 minuter.
Under tiden delar du prinskorvar i centimeterstora skivor och steker dessa i en
stekpanna i lite smör några minuter.
Tillbaka till soppan. Vispa soppan med
en visp, gärna elvisp.
Den behöver inte bli helt slät.
Häll i grädden och mjölken
och låt soppan koka upp.
Smaka av med
salt och peppar, gärna vitpeppar och finhackad persilja.
Servera och låt var och
en lägga i prinskorv i sin sopptallrik!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar