Bloggportalen Statistik

tisdag 22 maj 2012

Tisdag!

Igår var vi på sista delen i Första hjälpen- utbildningen. Det var jättebra och vi göra många bra övningar. Bl.a. fick vi lära oss hur man gör när barnet har ramlat och får skrubbsår (då ska man ta en mjuk tandborste och borsta bort gruset), hur man gör när barnet brännskadas (spola i ljummet vatten 15-20 minuter eller använda kylgel), ta hand om skärsår, chockskador m.m. Mycket bra utbildning som jag tycker att alla borde gå! Man får också en jättebra handbok som kan komma till användning hemma.

Idag på öppna förskolan pratade vi om hur man kan förebygga olycksfall i hemmet. Vi fick mycket bra tips vad man kan göra hemma i förebyggande syfte och att man ska göra det i god tid så vi får nog sätta igång här hemma att ordna med kantskydd, anti-kläm skydd för dörrarna, köpa grindar m.m.!


Igår fick vi besök av våra blivande grannar (till 98%) som var här hemma och kollade vilka val vi hade gjort och sen ville de se vår kamin eftersom vi är de enda i området som installerat det. De var jättetrevliga så vi hoppas att de köper huset! Mannen i familjen spelar i HV71 som back, vi är ju inte så hockeyintresserade så det kanske han bara tycker är skönt. Slippa prata hockey jämt, måste ju bli mycket sånt snack för honom annars :)
Hus nr.1 och 21. är nu också sålda så nu händer det mycket här i vårt lilla kvarter!


Nils-nytt!
Igår gjorde något Nils något kryp-liknande i sin spjälsäng! När han låg på magen så tryckte han upp rumpan och drog sig framåt! Vi lyckades få det på film också! Idag på förskolan så försökte han krypa framåt massvis, men låg mest och sprattlade. :) Man riktigt såg hur frustrerad han blev! Han får nog kläm på det snart, han ju verkligen viljan! Envis som få är han gopojken :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar