Rotfrukt- och köttfärssoppa
1 kålrot ca. 450 g
1 rotselleri (ungefär lika stor som kålroten)
2 palsternackor
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
ca 500 g blandfärs
1 burk krossade tomater
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
lite persilja
Så här gör du…
Skala och skär kålrot, rotselleri, palsternackor och lök i mindre bitar
(så stora bitar som du tycker är lagom att äta). Nu tar du
fram en stor stekgryta och fräser färsen.
Smula sönder den ordentligt och tillsätt pressad vitlök.
Tillsätt alla rotfrukter och löken. Låt dessa fräsa med en stund.
I med tomater, buljong och vatten.
Nu får soppan koka under ett lock i
ca. 10 minuter tills alla rotfrukter är mjuka.
Smaka av med salt och peppar och
finhackad persilja.
![]() |
Första gången jag använder kålrot och rotselleri! :) Men inte sista! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar