Bloggportalen Statistik

lördag 17 januari 2015

Husrenoveringen, tick tack..

Det gick upp för mig att det bara är 6 veckor kvar till flytt. 6 veckor!!

Jag är väldigt glad för att vi sålde vårt nuvarande hus i så god tid för undervåningen i vårt kära renoveringsobjekt kommer nog precis vara färdigt tills vi flyttar in. Men det är bra också för då kan snickarna gå på övervåningen direkt då det är tomt däruppe och hyresgästen flyttat ut. 

Vi har fortfarande inte kommit på någon jättebra lösning för att skapa tre sovrum på övervåningen, men det lutar åt att sätta upp en skiljevägg i det stora befintliga sovrummet och få så sätt få två barnrum. Jag har sett skiljeväggar med fönster upptill närmast taket så det blir ljust och fint, himla snyggt! 

Vårt sovrum blir antagligen i det gamla köket, men det är inte helt optimalt för ingången till badrummet blir då från vårt sovrum.. Inte lätt att få till det bra men det löser sig nog när vi väl kommit upp och börjar riva och ser det på ett annat sätt.. Suck, dessa gamla hus och lustiga planlösningar! Men det löser vi. Ska försöka komma ihåg att fotografera övervåningen som det ser ut nu, så ni kan förstå svårigheten i nuvarande planlösning.. :)

Status just nu; himla tur att vi rev även golv i hall och vardagsrum, verkar ha varit en gammal vattenskada i hallen så många gamla reglar var ruttna. Provisoriskt golv är lagt i hallen så hyresgästen på övervåningen har något att gå på :). Väggarna i vardagsrummet ska gipsas så vi får släta, fina väggar och all gammal utanpåliggande el försvinner. Härligt att det nu blir gjort ordentligt!

All inredning till tvättstuga och skafferi anlände i förra veckan så där skruvar vi nu för fullt. Ska köpa garderober till vårt temporära sovrum tills vi kan flytta upp, och de behövs ju däruppe sen så vi får köpa några smidiga, flyttbara garderober. 

Badrummet är nästan färdigt, bara få in vatten till badkaret och kanske dusch (?), och sätta upp toarullehållare och krokar.

Snart kommer stenbänkskivan, det ska bli väldigt spännande! Sen är det jobbet med vedspisen kvar, puts m.m. 

Ja, som ni förstår, 1 mars kommer närma sig med stormsteg :) Vi har ju nuvarande huset att tömma och flyttstäda också, lätt att glömma den biten haha :) Jag försökte rensa i vår stora garderob idag, barnen var inne på Nils rum och lekte. När jag tittar till dem så har de rivit ut ALLT ur Nils garderober!! Så det blir lite ett steg fram och två bak när man försöker få något gjort med dessa två ongar.. :) 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar